Gezellig

Gezelligheid is voor de meeste cursisten ook een belangrijke reden om te blijven komen. Lekker aan iets bezig zijn, soms heel geconcentreerd zwijgend werken, soms een beetje kletsen, dat is zo ontspannen en gezellig. Daar genieten veel deelnemers en vrijwilligers enorm van.

Deze diashow vereist JavaScript.

Je kunt natuurlijk ook thuis aan je hobby werken, maar in het centrum kom je tegelijkertijd in contact met andere mensen, je kunt eens wat uitwisselen, over je hobby, over andere dingen. Je wordt geinspireerd, je blijft een beetje bij de tijd.

Deze diashow vereist JavaScript.

En bij veel deelnemers en vrijwilligers werkte het zo dat  ze zich snel steeds meer thuis gingen voelen in het Hobbycentrum. Iemand zei: “Ik houd van de humor die sommige mensen hier hebben. Ik kan hier lekker veel lachen”.

Deze diashow vereist JavaScript.

Twee nichtjes komen naar het Hobbycentrum om hier heerlijk met hun hobby bezig te zijn en ondertussen lekker bij te kletsen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Iemand anders vertelde: “Ik ben jaren geleden gevraagd om hier als vrijwilliger te komen en ik vond het hier zo fijn dat ik ben gebleven. Ik ben hier nu al heel lang, het voelt erg vertrouwd.”

Deze diashow vereist JavaScript.

Zo hoorde ik ook: “Ik was verhuisd en wilde mensen leren kennen in mijn nieuwe omgeving.”  “Toen ik met pensioen ging, zocht ik een nieuwe bezigheid. Ik wilde niet alleen maar altijd thuis zitten.”  “Ik heb geen werk en zocht iets om de tijd te doden, en van de straat te zijn’.” En eigenlijk best veel mensen vertelden dat ze thuis eenzaam zijn, omdat ze alleen wonen, of een partner hebben verloren, of kinderen hebben die het huis uit gingen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het leuke van het centrum vindt men dat je daar zo makkelijk allerlei soorten mensen ontmoet en het is natuurlijk heel flexibel: je bepaalt zelf hoeveel je met anderen wel of niet wilt omgaan.