Betaalbaar

Deze diashow vereist JavaScript.

Betaalbaar

Cursisten vertelden ook dat ze het fijn vonden dat je in Hobbycentrum Nijmegen Oost een vast bedrag betaalt voor het hele jaar. Daarvan kun je zoveel cursussen bijwonen als er plaats beschikbaar is. De contributie is vergeleken met andere hobbycentra of cursussen bij particuliere docenten heel betaalbaar. Bovendien: mensen met een minimum inkomen kunnen via de Meedoenregeling van de gemeente Nijmegen het jaarlijkse deelnemersbedrag van het Hobbycentrum vergoed krijgen. Naast de contributie betaal je verder nog onkosten voor het materiaal en voor de consumpties die je gebruikt.

Apparatuur

Sommige deelnemers vertelden dat ze het waardevol vinden dat je in het Hobbycentrum gebruik kunt maken van apparatuur die je thuis niet hebt.
Een lockmachine bij het naaien bijvoorbeeld (dat is een naaimachine die de kantjes mooi afzoomt) of de zaagapparatuur bij het houtzagen, of de voorzieningen die nodig zijn bij het edelsmeden.

Materiaal

En in het Hobbycentrum is soms materiaal aanwezig dat soms precies past bij wat je aan het maken bent. Dat materiaal is soms overgebleven van vorige cursussen, of speciaal voor dit doel verzameld door de docent. Van heel simpele dingen zoals de voorraad garen en knopen in allerlei kleuren bij de naaicursussen, of heel bijzondere kralen bij de sieradencursus, tot prachtig oud glas uit bestaande glas in lood ramen. (De cursus Glas in lood kreeg als gift een collectie oude glas in lood ramen. Het glas daarvan wordt nu liefdevol schoongemaakt en hergebruikt in nieuwe glas in lood werkstukken.)

Deze diashow vereist JavaScript.