De beste balans gevonden

Deze diashow vereist JavaScript.

Maaike heeft een opleiding Maatschappelijke zorg, activiteitenbegeleidster gevolgd en enige tijd bij Pluryn gewerkt.
Maar bij Maaike werd een spierstofwisselingsziekte geconstateerd. Haar energie kan heel erg schommelen. Soms krijgt ze te veel prikkels. Dat put haar erg uit. En soms is ze heel snel lichamelijk te  moe. Enige tijd kon Maaike helemaal niet werken.

Anderhalf jaar geleden kwam ze bij het Hobbycentrum. Haar bedoeling was om haar energie zo op te bouwen dat ze na een tijdje naar betaald werk zou kunnen gaan zoeken. Ze had zichzelf samen met het UWV (de uitkeringsinstantie van werknemersverzekeringen, zoals de WW, WIA, WAO, WAZ, Wazo en Ziektewet) drie doelen gesteld; ze wilde haar concentratie op een taak weer langzaam opbouwen, ze wilde activiteiten kunnen uitvoeren die vier uur achter elkaar kunnen duren en ze wilde proberen langzaam van 0 naar 20 uur werken in de week te gaan.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het Hobbycentrum gaf Maaike de kans om aan deze doelen te werken.  Maaike gaf begeleiding bij cursussen van het Hobbycentrum, begeleiding bij mensen aan aan huis, en was deelnemer bij cursussen in het Hobbycentrum.

Nu na anderhalf jaar kan ze trots constateren dat twee van haar drie doelen ook daadwerkelijk gehaald zijn: ze kan zich inmiddels weer concentreren op een taak, en 4 uur achter elkaar werken. Maar helaas, een belasting van 20 uur werk per week blijkt  toch te zwaar.

Deze diashow vereist JavaScript.

In samenwerking met het UWV werkt Maaike nu aan een switch in haar gedachten en haar plannen. Betaald werk krijgen is dus eigenlijk niet mogelijk. Misschien is het dan beter dat ze nu afgekeurd wordt en zich daarna als vrijwilligster blijft inzetten in het Hobbycentrum.

In het Hobbycentrum voelt Maaike zich erg prettig. Het is fijn om begeleiding te geven, het is fijn om aan cursussen deel te nemen. De deelnemers  zijn enthousiast en het is tijdens de cursussen ook heel gezellig. Op donderdagmiddag werken ze met drie cursussen in hetzelfde grote lokaal en het samen optrekken met de andere cursussen is heel inspirerend.

Bovendien geven haar cursussen structuur aan haar week. En….. in het Hobbycentrum merkt ze dat mensen echt met haar meeleven, het geeft haar een soort van familiegevoel.

Deze diashow vereist JavaScript.

Okay, Maaike is niet uitgekomen bij het doel dat ze zich anderhalf jaar geleden stelde. Maar je zou wel kunnen zeggen dat ze  langzaam maar zeker de best mogelijke  balans heeft gevonden tussen haar beperking en haar mogelijkheden.
Maaike, veel succes met het vervolg!